Tanja Mattheus legde dinsdagavond tijdens de gemeenteraad de eed af als nieuwe stadssecretaris van Herentals.




Deze functie neemt ze effectief op vanaf 1 december 2012, wanneer de huidige stadssecretaris ir. Frans Van Dyck met pensioen gaat. Tot dan staat ze de huidige secretaris bij als waarnemend secretaris.

Tanja Mattheus is 42 jaar, afkomstig uit Westerlo en in 1992 afgestudeerd als master in de Germaanse Filologie aan de K.U. Leuven.  De nieuwe secretaris heeft er een twintigjarige carrière in de overheid op zitten, met ervaring als project- en programmamanager van Europese fondsen, als beleidsmedewerker en als adviseur op het Vlaams ministerieel kabinet van Renaat Landuyt (s.pa).

Ze was diensthoofd in een federale administratie (POD Maatschappelijke Integratie) en sinds 2006 directeur van de dienst Economie & Internationale Samenwerking van het provinciebestuur Antwerpen.

Tanja Mattheus was de beste uit een aanvankelijke selectieprocedure van 13 kandidaten. De jury en het assessmentbureau droegen haar voor omwille van haar ruime beleidservaring in de openbare sector, haar genuanceerde visie op de samenwerking tussen administratie en politiek, haar samenwerkingsbereidheid, haar analytische en kritische geest, snelle besluitvaardigheid, leidinggevende capaciteiten, stressbestendigheid en verantwoordelijkheidszin.

Tanja Mattheus koos voor de stad Herentals, omdat zij in de stad heel wat potentieel voor ontwikkeling ziet en omdat, aan de vooravond van een nieuwe bestuursperiode, er heel wat mogelijkheden liggen om vanuit de stadsadministratie een dynamische bijdrage te leveren aan de inhoudelijke en financiële meerjarenplanning.

Tanja Mattheus: “Als toekomstig stadssecretaris wil ik een actieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Herentals. Het is een prachtige stad met veel potentieel. Ik wil me inzetten voor een prima dienstverlening aan de bevolking, de handelaars, de ondernemers en de verenigingen op het grondgebied van de stad. Ik ben ervan overtuigd dat dit zal lukken, dankzij een goede samenwerking met het voltallige stadspersoneel en de huidige en toekomstige bestuursploeg.”

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.